beats by dre cheap

Pečena patka

Sastojci 1 patka (tezine oko 1.5 kg) 1 narancasok 0.5 dl ulja (ja koristim maslinovo) 20 grama maslaca ili margarina 0.5 dl mlijeka sol po potrebi papar po zelji vegeta po okusu Dodaj u popis za kupnjuPripremaTežina:Srednje zahtjevno 1 Patku oprati i dobro osusiti,zatim unutrasnjost natrljati vegetom i uljem. 2 Ostatak ulja polijati po posoljenoj patki te je staviti peci. 3 Poslje pola sata pecenja polijati je sa malo mlijeka,a kasnije je jos polijevati vlastitim sokom. 4 Kad je patka skoro gotova,izvaditi je iz pecnice,natrljati maslacem i polijati iscijedenim sokom narance. 5 Vratiti je u pecnicu i do kraja pecenja je jos polijevati sokom koji se napravio tijekom pecenja. Posluživanje Pecenu patku ostaviti malo da se ohladi,zatim je isijeci po pozicijama,sloziti na tanjur i eventualno polijati vlastitim sokom. Posluziti je prilozima po zelji,ja to najcesce radim sa kuhanim krumpirima i pecenim kupusom na poseban nacin,po zimi je to kiseli kupus,a u toplije doba godine peceni slatki kupus.

MAJDANACC_Stari Majdan
http://majdanacc.blogger.ba
13/11/2014 17:40